Dovolenka "na kľúč" s rekreačným poukazom

    O tom, čo sú rekreačné poukazy a kde ich môžete uplniť sme Vás informovali v našom poslednom blogu. Vo Vašom najlepšom záujme by sme sa k tejto téme však opäť radi vrátili. Viete, čo všetko Vám zamestnávateľ môže v rámci rekreačného príspevku preplatiť? Príspevok na rozvoj domáceho cestovného ruchu nezačína a istotne ani nekončí pri "dotácii" dovolenkového ubytovania! Vedeli ste, že si môžete svoju letnú rodinnú dovolenku naplánovať tak povediac "na kľúč"? Inými slovami, je možné vyskladať si hotovú dovolenku s ubytovaním, stravou aj zaujímavými aktivitami a na všetko spomenuté využiť príspevok rekreačného poukazu!

    Dovolili sme si "namodelovať" príklad úžasnej slovenskej dovolenky vo Vysokých Tatrách s maximálnym využitím rekreačného príspevku. Uvažujme štvorčlennú rodinku - mama, otec a 2 deti (obe do 12 rokov), ktorá by si rada vyrazila na týždňovú dovolenku, povedzme od 01.07. - 07.07.2019. Pripomíname však, že "dovolenka" je iba modelovým príkladom a teda existuje množstvo iných kombinácií aktivít a spôsobov stravy, ktoré dokáže rekreačný poukaz zastrešiť.

Ubytovanie v APLEND Tatry Holiday Resort

    Naša "modelová" rodinka hľadá komfortné ubytovanie v príjemnom prostredí výhodnej lokality. Za veľké plus by navyše považovala voľnočasové aktivity pre deti. Najlepším návrhom z našej strany je ubytovanie v APLEND Tatry Holiday Resort vo Veľkom Slavkove. Pýtate sa prečo? Dáme Vám hneď niekoľko dôvodov!

1. Lokalita Veľkého Slavkova je výhodná z hľadiska blízkosti Popradu aj Vysokých Tater.
2. Areál Tatry Holiday Resort disponuje množstvom voľnočasových aktivít, ktoré môžu APLEND hostia využívať bezplatne aj za malé príplatky. Spomeňme napríklad maxi človeče, mini golf, futbalové a volejbalové ihrisko, petang, stolný tenis, ....
3. V rezorte sa nachádza bazén s vonkajším posedením.
4. V rámci areálu je možné nájsť niekoľko grilov a ohnísk ideálnych na večerné rodinné opekanie či grilovanie.
5. Škála typov ubytovania je skutočne široká. V objekte sa nachádzajú dovolenkové domčeky (max. 12 osôb), chaty (5-8 osôb), apartmány (4-8 osôb) aj štúdiá (2-4 osoby). 

    Povedzme, že našej rodinke sa najviac zapáčilo ubytovanie v priestrannom apartmáne s jednou samostatnou spálňou, plne vybavenou kuchyňou a balkónom s výhľadom na rezort. Cena tohto typu ubytovania je vo vybranom termíne (01.07.-07.07.2019)* 80,10€ / noc. Naši budúci dovolenkári sa navyše rozhodli využiť cenník Pay now and safe 10%, pri ktorom zaplatia vopred celú sumu ubytovania (namiesto klasickej polovice) a získavajú tým ubytovanie v celkovej sume 534€ / 6 nocí

    Klienti si vyžiadajú faktúru s menami všetkých rodinných príslušníkov, ktorí sa zúčastnia "modelovej" dovolenky pre účely uplatnenia rekreačného príspevku. Keďže ale vedia veľa o využívaní tohto príspevku, na faktúru si vyžiadajú pripísať ešte niekoľko položiek! Hneď po položke ubytovania si vyžiadajú na faktúru pripísať aj pobytovú taxu, ktorú zaplatia v hotovosti / kartou pri príchode. Pobytová taxa vo Veľkom Slavkove je 0,75€ / osoba / noc. Štyria ľudia x 6 nocí x 0,75€ je spolu 18€.

  Prvou zásadnou vecou, ktorú si naša "modelová" rodinka zaobstará je Tatry Card. Tatry Card je regionálna karta Vysokých Tatier plná zliav a výhod. Povedzme, že sa rozhodli zakúpiť Tatry Card pre každého člena rodiny iba raz. Táto karta je platná 4 dni. Počas týchto štyroch dní má každý držiteľ karty prepravu Tatranskými elektrickými železnicami (TEŽ) zdarma, horské poistenie bez poplatku a nárok na úžasné zľavy v rôznych galériách a múzeách po celých Vysokých Tatrách. Našej rodinke by kolegyne na recepcii odporučili napríklad návštevu Tatranského národného múzea a galérie optických ilúzií Tricklandia. Na spomenutých miestach by dostali po predložení Tatry Card zľavy na vstup. Cena Tatry Card je v Podhorí, teda aj vo Veľkom Slavkove 5€ na osobu na 4 dni. Pre štvorčlennú rodinu je celková cena 4 x 5€, teda 20€. Rodičia však poprosia milú pani recepčnú, aby bolo zakúpenie Tatry Card pripísané na celkovú faktúru pobytu. Rekreačný príspevok sa teda bude vzťahovať na ďalšiu položku mimo ubytovania.

    Keďže si rodinka rezervovala komfortné ubytovanie s plne vybavenou kuchyňou a vonkajšími grilmi, rozhodla sa nevyužiť možnosť polpenzie / plnej penzie, ktorú Tatry Holiday Resort ponúka. Polpenziu aj plnú penziu však JE možné pripísať na faktúru a aplikovať na ňu rekreačný príspevok. Namiesto toho sa rozhodnú zájsť jedenkrát počas svojho pobytu do APLEND reštaurácie Koliba Kamzík v Starom Smokovci a jedenkrát do našej novej reštaurácie Olívia Restaurant v Novom Smokovci. 

Rodinná večera v Kolibe Kamzík

    Prvú večeru sa rodina jednohlasne rozhodne absolvovať v tradičnej slovenskej Kolibe Kamzík. Uveďme príklad vybratých jedál:

500 g Bravčové rebrá s medovo-bylinkovou glazúrou, nakladanou zeleninou a chlebom 12,90€

320 g Domáce bryndzové pirohy s kyslou smotanou, slaninou a pažítkou 7,00€

250 g Zemiakové guľky s tvarohom, čučoriedkami a kyslou smotanou 5,90€

220 g Bryndzové halušky so slaninou a pažítkou 4,70€

Úžasné jedlo treba samozrejme zapiť:

0,30 l Šariš 10 ° 1,10€

0,30 l Kofola 1,00€

0,30 l Kofola 1,00€

0,50 l Detský nápoj Jupík 1,60€

    Celková cena rodinnej večere je 35,20€. Rodinka však dávala dobrý pozor pri check-in procese a teda vďaka naším milým kolegyniam na recepcii vedia, že ako ubytovaní hostia majú 15% zľavu na jedlo! Za večeru teda zaplatia 30,63€. Bloček si starostlivo odložia a požiadajú o pripísanie večere na celkovú faktúru pobytu.

Športové dopoludnia

    V zmysle výroku "v zdravom tele zdravý duch" prežívajú naši dovolenkári úžasnú trochu-aktívnu dovolenku v slovenských veľhorách! Podarilo sa im zdolať už nejeden kopček, vidieť nejedno pleso a nadchýňať sa nad dychberúcou scenériou! Keďže si chcú dovolenku vychutnať naplno, využívajú všetky atrakcie a možnosti, ktoré im rezort a okolie ponúkajú!

APLEND Adventure Golf

 

Cykloturistika pod Tatrami

    Naši dovolenkári sú areálom Tatry Holiday Resort a jeho voľnočasovým vybavením nadšení! Už stihli hrať maxi človeče, volejbal, futbal, petang, stolný tenis. Každé poobedie sa deti s nadšením šantia v bazéne a rodičia ich z lehátka po očku sledujú. Súťaživosti a rodinnej zábavy však nikdy nie je dosť! Preto sa jedno dopoludnie rozhodnúť zabaviť sa súkromným 18-jamkovým mini golfovým turnajom. Po vzornom prečítaní informácií pre klientov navyše vedia, že ako ubytovaní hostia majú nižšie ceny. Počítajme teda: dvakrát lístok pre dospelú osobu v hodnote 3,60€ a dvakrát lístok pre dieťa do 12 rokov v hodnote 2,40€. Rodinné športové dopoludnie spolu za rovných 12€. Samozrejme, nezabudnú poprosiť milú pani recepčnú o dopísanie tejto položky na záverečnú faktúru.   Hovorí sa, že najkrajší pohľad na svet je z koňského chrbta. Avšak, pokiaľ sa vo Vašej blízkosti len tak náhodou nepotulujú koníky ochotné povoziť Vás alebo chováte priveľký rešpekt k týmto nemalým stvoreniam, a teda na ne odmietate vysadnúť .... dobrá správa - na svet je krásny pohľad aj z bicykla!!! Preto sa naša rodinka rozhodne prežiť ďalší deň pod Vysokými Tatrami aktívne - požičajú si bicykle a hor sa dô hôr! V Poprade, Vysokých Tatrách a okolí je viac ako 30 úžasných cyklotrás rôznej dĺžky a náročnosti. Samozrejme, vďaka prehľadným informáciám pre klientov, ktoré si na apartmáne prečítali vedia, že do požičovne nemusia chodiť ďaleko! Bicykle im veľmi radi zapožičiame aj na recepcii! No a ako inak, aj v tomto prípade so zľavou pre ubytovaných hostí. Keďže spĺňajú podmienky Rodinnej akcie 2+2, požičanie štyroch bicyklov aj s prilbami na celý deň ich stojí iba 25€! Opäť si položku nechajú pripísať na faktúru

 

    Po ďalšom aktívne prežitom dni si naša rodinka zaslúži odmenu! Rozhodnú sa preto pre druhú rodinnú večeru. Tentokrát v novej Olívia Restaurant v Novom Smokovci! Simulujme opäť výber jedál a nápojov takejto príjemne prežitej večere.

Rodinná večera v Olívia Restaurant

Príklad vybratých jedál ...

400 g Mäsový špíz z pece s pečenými zemiakmi na rozmaríne a cherry paradajkami 9,70€

430 g Pizza Prosciutto crudo 7,70€

200 g Tagliatelle s paradajkovou omáčkou a parmezánom 4,20€

... a vybratých nápojov:

0,30 l Pánko 12° 1,50€

0,30 l Vinea frizzante 1,50€

0,40 l Uhorková limonáda 2,50€

0,40 l Rebarborová limonáda 2,50€

Celková cena druhej rodinnej večere je 29,60€. Po predložení ubytovacieho preukazu získavajú zľavu na jedlo 15%. Záverečná cena je teda 26,36€. Aj tentokrát si odložia bloček na bezpečné miesto a kedže Olívia Restaurant patrí pod značku APLEND, požiadajú o pripísanie sumy večere na faktúru pobytu.

Lanovkou na Skalnaté pleso

    Naši milujúci rodičia sa rozhodli pripraviť deťom veľké prekvapenie v podobe lanovky smerujúcej na Skalnaté pleso! Výnimočný zážitok sa tak skĺbi s jedinečnými výhľadmi. V prípade zakúpenia lístkov na lanovku máme dve možnosti. Buď si lístky kúpime priamo v "okienku" štartovacej stanice v Tatranskej Lomnici, alebo si zakúpime na recepcii Tatry Holiday Resort či ľubovoľnej inej APLEND recepcii Gopass a požiadame o jeho "nabitie" lístkami na Skalnaté pleso. Rozdiel je však zásadný! Pokiaľ sa vydáte druhou cestou - cestou zakúpenia Gopassu na našej recepcii, môžete si lístky na lanovku pripísať do celkovej faktúry pobytu a využiť tak rekreačný príspevok aj na tento výlet! Počítajme spolu - obojsmerný lístok pre dospelú osobu: 19€, obojsmerný lístok pre juniora do 12 rokov: 12€. V prípade dvoch dospelých rodičov a dvoch ratolestí do 12 rokov stojí obojsmerný výlet lanovkou 62€.

Letné osvieženie v AquaCity Poprad

    Ďalšou "lenivou" aktivitou, ktorú naša rodinka absolvuje, je deň plný zábavy v AquaCity Poprad. Aj v tomto prípade existuje viacero možností zakúpenia lístkov. Prvá, klasická, možnosť je kúpiť si lístky priamo v AquaCity "pri okienku". Druhá možnosť je zakúpiť si lístky online deň vopred. Áno, v tomto prípade bude cena o pár eur nižšia. Treťou, najvýhodnejšou, možnosťou je zakúpiť si lístky priamo u nás na recepcii. Cena lístka bude rovnaká ako v prípade zakúpenia "pri okienku", ALE lístky Vám môžeme pripísať na záverečnú faktúru pobytu. Teda dokážete získať rekreačný príspevok aj na deň v aquaparku! Povedzme, že naši dovolenkári majú záujem o balík všetkých vonkajších aj vnútorných bazénov + atrakcie typu tobogány / šmýkačky. Aqua packet lístok pre dospelú osobu má cenu 24€ a pre juniora 19€. Na faktúru sa teda pripíše záverečná cena 86€.

    Spočítajme všetky spomenuté položky: 534€ ubytovanie, 18€ pobytová taxa, 20€ Tatry Card, 86€ lístky do AquaCity Poprad, 62€ obojsmerné lístky na Skalnaté pleso, 25€ požičanie bicyklov, 12€ mini golf, 30,63€ rodinná večera v Kolibe Kamzík, 26,36€ rodinná večera v Olívia Restaurant. Celková cena dovolenky "na kľúč" je 813,99€. Keďže rodina splnila všetky podmienky uplatnenia rekreačného príspevku a všetky spomenuté položky sa dajú napísať na jednu faktúru za pobyt, cena dovolenky sa zníži! Predpokladajme, že jeden z rodičov (na ktorého bude faktúra napísaná) tento rok ešte nevyužil rekreačný príspevok a teda ho môže celý aplikovať na "modelovú" dovolenku. Plný rekreačný poukaz má cenu 500€, z ktorých 275€ prepláca zamestnávateľ. Počítajme teda ďalej 813,99€ - 275€ = 538,99€. Celkovo našu "modelovú" rodinku vychádza "dovolenka na kľúč" približne toľko, koľko bola pôvodná cena IBA ZA UBYTOVANIE. V skutočnosti stojí dovolenka 538,99€ ... no zážitky a spomienky sú na nezaplatenie!

    Pripomíname, že vytvorená situácia je iba modelovým príkladom. Cieľom blogu nie je poukázať na ceny aktivít, ale na možnosť maximálneho využitia rekreačných poukazov. Samozrejme, cena slovenskej dovolenky vie byť nižšia aj vyššia v závislosti od vybraného typu ubytovania a zvolených voľnočasových aktivít. Bola by však veľká škoda využiť rekreačný príspevok iba na ubytovanie. Veríme, že sme Vám podali užitočné informácie za pomoci ktorých dokážete ušetriť! 

    *Ceny ubytovania sú flexibilné a môžu sa meniť.

rezervovať